Lid of partner worden?Inspiratie, kennisdelen, altijd op de hoogte. Bekijk hier de mogelijkheden!

Projectbezoek Stadsdijken Zwolle

01-05-2024 217 keer bekeken 0 reacties

Begin

12-09-2024 om 14:30

Einde

12-09-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Zwolle

In Zwolle wordt 7,5 kilometer van de stadsdijken verbeterd. Een klus met enorme impact voor de omgeving met o.a. grote fabrieken, veel inwoners en diverse natuurgebieden. Wat zijn de factoren voor een succesvolle uitvoering?

Wanneer?
12 september 2024
14.30 uur tot 17.00 uur

Wat?
De Stadsdijken in Zwolle beschermen de stad tegen water uit het Zwolle-IJsselkanaal en het Zwarte Water. De Stadsdijken willen we ook in de toekomst veilig houden. In het project Stadsdijken Zwolle werkt de aannemerscombinatie Dijkzone Alliantie Zwolle (DAZ, o.a. Ploegam en Dura Vermeer) samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) aan de verbetering van de stadsdijken. De stadsdijken lopen langs het Zwolle-IJsselkanaal en de zuidoever van het Zwarte Water naar de keersluis Zwolle. En vanaf de keersluis langs de noord- en oostoever van het Zwarte Water naar de monding van de Vecht. In totaal bijna negen kilometer, waarvan in totaal 7,5 kilometer wordt versterkt, als onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Langs en op dit traject bevindt zich tal van stakeholders, zoals grote fabrieken en veel inwoners. Het definitief ontwerp én de realisatiefase hebben grote impact op de omgeving.

In dit project wordt gewerkt in een twee-fasen-contract, wat veel kansen biedt voor succesvol omgevingsmanagement. Zo is in een uitgebreid participatietraject met omgeving het ontwerp geoptimaliseerd. En in nauw overleg met stakeholders (o.a. Scania) is een deel van het werk vroegtijdig gerealiseerd, waardoor de bedrijfsvoering van deze bedrijven zo min mogelijk wordt verstoord. Welke raakvlakken zijn er allemaal in dit proejct?

Dat staat centraal in dit projectbezoek. Heb je interesse? Meld je dan snel aan.

Programma
14:30 – 15:00 Inloop
15:00 – 15:45 Toelichting door omgevingsmanager Ingrid Iding
15:45 – 17:00 Projectbezoek en excursie per boot

Waar?
Industrieweg 41, 8041EB Zwolle

Projectbezoek en PBM's
We lopen onder begeleiding naar de boot. Daarbij zijn persoonlijke beschermingsmiddelen optioneel, maar niet verplicht. Als je wel PBM’s wenst te gebruiken, dien je die zelf mee te nemen. Op de boot zijn geen PBM’s nodig. 

Vragen?
Heb je vragen over dit evenement?
Neem dan contact op met Emma de Bruijn via info@platformomgevingsmanagement.nl.

Aanmelden Stadsdijken

 

 

 

Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van de laatste vakontwikkelingen en activiteiten.
Aanmelden

Contact

Postbus 2801, 2601 CV Delft
KvK 62147978

info@platformomgevingsmanagement.nl

    

 

 

Cookie-instellingen