Het doel van deze pilot was om te onderzoeken wat de positieve en negatieve effecten waren van deze tijdelijke afsluiting en te bepalen of een definitieve afsluiting van de Weesperstraat straks of later mogelijk is en past binnen de ambities van een autoluwe stad.
De pilot Weesperstraat was een belangrijke stap in de zoektocht naar hoe we Amsterdam veilig, bereikbaar en leefbaar houden. De drukte neemt de komende jaren in Amsterdam aanzienlijk toe: de stad groeit, maar de ruimte groeit niet mee. Niet alleen de bereikbaarheid staat onder druk, ook de ecologische grenzen en financiële middelen. Dat vraagt om een andere aanpak, waarbij we lijken te bewegen van ‘sneller en beter’ naar in ieder geval het huidige niveau behouden. Wat vraagt dit van ons als omgevingsmanagers? Hoe gaan we om met de pijn die bij een dergelijke transitie gepaard gaat? Hoe gaan we om met hinder, zonder dat er altijd direct voelbare winst tegenover staat? Welke ruimte zien we om te experimenteren?
Wat?
Omgevingsmanagers Maartje de Nie en Nicolet Luisman van gemeente Amsterdam zullen tijdens dit bezoek meer vertellen over het project, de resultaten en de lessen die geleerd zijn. Het exacte programma volgt nog, maar zet deze datum alvast in je agenda!
Voor wie?
Omgevingsmanagers die willen leren en meedenken over leefbaarheidsprojecten die grote maatschappelijke impact hebben. Maximaal 40 deelnemers.
Wanneer?
Donderdag 14 november 2024 van 13:00 tot 17:00 uur (inclusief een borrel).
Waar?
Weesperstraat 430, Amsterdam
Aanmelden projectbezoek